måndag 12 december 2011

Knäckrecept.

2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 dl vispgrädde
50 g hackad mandel
Ca 75 st knäckformar

Blanda ihop allt utom mandel i en kastrull. Vänta tålmodigt medan det kokar i en evighet, men spara lite tålamod till senare. Akta så det inte kokar över, det är skitsvårt att få bort och det blir klibbigt överallt, ja jag har testat. Fler än en gång.

När det är segt och du kan forma en liten hög på en tallrik som inte flyter ut är det klart. Blanda i mandeln. Samla allt tålamod du nånsin haft, ta en såsslev och börja försöka pricka de yttepyttesmå formarna som flyger iväg bara du tittar på dem. Hur sur du än blir och bara vill sticka huvud i kastrullen så gör inte det - det är svinvarmt.

Ställ de i kylen och ät de själv så fort som möjligt innan nån kommer och frågar vems barn det är som bakat knäck. Kanske ska skriva till Losec bland ingredienserna - bra att ha när man tryckt i sig en 30, 40 stycken.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...